Prehrana

Polnovredna in uravnotežena prehrana je pomembna osnova za pravilen razvoj in za kvalitetno ter zdravo življenje nas in naših živali. Pri psih in mačkah imamo  na voljo široko izbiro od  doma pripravljene hrane pa do briketirane ali konzervirane  hrane različnih proizvajalcev. Izbira včasih ni lahka, prav tako imajo naši ljubljenčki individualne potrebe in kar se obnese pri enem mogoče ne bo primerno za drugega. Navadno je znak dobrega zdravja in primerne prehrane dobra kondicija in dobro počutje živali, lep in sijoč kožuh ter formirano blato. Hrana mora  biti seveda tudi okusna. Če se pogosto pojavljajo prebavne težave s prekomerno količino mehkega blata, bolezenske spremembe na koži ali zavračanje hrane, je priporočljivo hrano zamenjati.

Pri doma pripravljeni hrani moramo biti pozorni, da jo primerno uravnotežimo in po potrebi poskrbimo tudi za dodatek vitaminov. Konzervirana in briketirana hrana kvalitetnih proizvajalcev je navadno skrbno sestavljena in kot taka ustreza potrebam po različnih hranilnih snoveh in vitaminih..

V naši trgovini je na voljo široka izbira hrane priznanih proizvajalcev  (Hill’s, Royal Canin, Trainer, Almo Nature ….) za živali različnih velikosti in starosti.

Za živali s posebnimi potrebami na primer v fazi okrevanja, pri raznih alergijah ali  kroničnih obolenjih kot so sladkorna bolezen, obolenja ledvic, sečil, prebavil itd., se kot sestavni del terapije poslužujemo posebej formuliranih veterinarskih diet

VETERINARSKA KLINIKA LESCE

Klinika in trgovina za male živali 
Alpska 49, 4248 Lesce

© Veterinarska klinika Lesce. 2013. 

avtorji /

KLINIKA ZA MALE ŽIVALI

Pridružite se nam.

TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI

KONTAKT 

KLINIKA ZA MALE ŽIVALI
Telefon: 04 53 77 100 
Dežurni veterinar: 051 645 409
(Dežurstvo se izvaja izven delovnega časa,
v sodelovanju s kolegi iz Kranja in Škofje loke)
E. pošta: vet-lesce@siol.net

TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI
Telefon: 04 53 77 103