Oftalmologija

Oči so okno s katerim gledamo v svet. Zanje moramo skrbeti tako pri nas, kot pri našem štirinožnem prijatelju. Kdaj posumimo, da ima naša žival težave z očmi oziroma z vidom?

Kadar začne nenadoma mežikati, se drgniti po očesu, kadar se oko prekomerno solzi,  oziroma se pojavi izcedek iz oči ali pa kadar oko spremeni barvo ali obliko. Našteto je lahko posledica poškodb, vnetja ali kakega drugega obolenja.  Ob poslabšanju ali izgubi vida se žival lahko giblje negotovo, previdno, več spi, zlasti v njej neznanem okolju pa se zaletava v predmete ali druge ovire.
Če gre za obolenje očesa, ne čakajmo, da se bo  morda stanje popravilo samo od sebe. Nikoli ne dajemo  v oko zdravil, ki smo jih dobili nekoč in jih po uporabi nismo zavrgli. Pri vsaki težavi z očmi psa odpeljimo k veterinarju, ki bo oko pregledal in ukrepal. Zaradi odlašanja z obiskom lahko pride do nepopravljih poškodb očesu, do izgube vida ali celo do izgube očesa.

Na naši kliniki se z diagnostiko in zdravljenjem očesnih bolezni ukvarjamo že vrsto let. Pri tem nam pomagajo sodobni diagnostični pripomočki  kot direktni in indirektni oftalmoskop, špranjska svetilka, tonometer, gonioskopska lupa. Kirurške posege na očeh izvajamo tudi s pomočjo operacijskega mikroskopa. 

VETERINARSKA KLINIKA LESCE

Klinika in trgovina za male živali 
Alpska 49, 4248 Lesce

© Veterinarska klinika Lesce. 2013. 

avtorji /

KLINIKA ZA MALE ŽIVALI

Pridružite se nam.

TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI

KONTAKT 

KLINIKA ZA MALE ŽIVALI
Telefon: 04 53 77 100 
Dežurni veterinar: 051 645 409
(Dežurstvo se izvaja izven delovnega časa,
v sodelovanju s kolegi iz Kranja in Škofje loke)
E. pošta: vet-lesce@siol.net

TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI
Telefon: 04 53 77 103