Akupunktura

Akupuntura je starodavna, več kot 5000 let stara metoda zdravljenja, ki izvira iz Kitajske. Z vbadenjem posebnih tankih kovinskih igel na točno določene točke na meridianih, ki potekajo po celem telesu, izboljšamo pretok  chija- energije. Zmanjšajo se vnetja, izboljša se delovanje organov, uravnotežijo  se energije.

Po naših dolgoletnih izkušnjah, se z akupunkturo doseže odlične rezultate pri obolenjih gibal, ki jih prizadanjejo kronična degenerativna obolenja sklepov, poškodbe kosti, mišic in tetiv, šepanja neznanega vzroka in neuromuskularna obolenja kot so pareze, paralize, hernije,..
Akupunktura se odlično obnese tudi v rekonvalescenci po kirurških posegih in se uspešno dopolnjuje s sodobno veterinarsko medicino. 

Kako jo izvajamo?

Po predhodni natančni zgodovini bolezni in pregledu živali, postavimo načrt zdravljenja. Največkrat je potrebnih 5 do 8 terapij, dodatne sledijo po potrebi v različnih časovnih razmakih od enega meseca do pol leta, glede na počutje živali. Pri kroničnih obolenjih se odločimo za terapijo enkrat tedensko, pri akutnih obolenjih pa za dvakrat ali večkrat tedensko.

Sama terapija traja približno pol ure  in je za žival neboleča. Izjemoma jo katera izmed vbodenih igel rahlo zaskeli. Tanke iglice, praviloma 10 do 15 po številu, bodemo v kožo na določene točke. Večina živali se na akupunkturi umiri, sprosti in celo zaspi.

Akupunktura nima stranskih učinkov. Redko pride po prvi terapiji do prehodnega poslabšanja, kateremu pa sledi izboljšanje stanja. Številni psi s stalnimi bolečinami zaradi kroničnih težav z gibali po terapiji potrebuje manj analgetikov, ali pa lahko shajajo celo brez njih.

VETERINARSKA KLINIKA LESCE

Klinika in trgovina za male živali 
Alpska 49, 4248 Lesce

© Veterinarska klinika Lesce. 2013. 

avtorji /

KLINIKA ZA MALE ŽIVALI

Pridružite se nam.

TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI

KONTAKT 

KLINIKA ZA MALE ŽIVALI
Telefon: 04 53 77 100 
Dežurni veterinar: 051 645 409
(Dežurstvo se izvaja izven delovnega časa,
v sodelovanju s kolegi iz Kranja in Škofje loke)
E. pošta: vet-lesce@siol.net

TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI
Telefon: 04 53 77 103